Endüstriyel Zemin Boyası
Beton zemin kaplama sistemlerimiz, otomotiv, elektronik, kimya, yiyecek ve içecek tesisleri, depolar, otoparklar vb. dahil olmak üzere belirli birçok beton zemine uyacak şekilde tasarlanmıştır. Yüksek aşınma ve kimyasal direnç sayesinde endüstriyel zeminlerimiz yoğun trafik, büyük ekipman, aşınma veya sert kimyasallarla kolayca başa çıkabilir. Eşsiz zemin boyası çeşitleri, çalışma ortamınızı elektrostatik boşalmaya karşı korur ve insan vücudunun ve ayakkabının uygun şekilde topraklanmasını sağlar. Islak yüzeylerde yaralanma riskini azaltmak için kaymaz bir doku sunuyoruz. Dikişsiz, temizlemesi kolay döşeme sistemleri, hem mat hem de parlak kaplamada çeşitli renk seçenekleri ile, yüzey dokularında gelir ve tesis estetiği için harikalar yaratır.
Aşağıdaki beton yüzeylerin dokusunu koruyan ve koruyan, güvenliği veya verimliliği artıran ve yüzey hasarını önleyen birçok endüstriyel zemin kaplaması türü arasından seçim yapabilirsiniz. Çoğu endüstriyel alan, çok dayanıklı olduğu ve mevcut en iyi endüstriyel sınıf döşeme sistemlerinden biri olduğu için reçine döşemeden faydalanacaktır. Pek çok insan, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok reçine türü olduğundan, alanı için en uygun döşemeyi bulmakta zorlanıyor. Üç ana tip epoksi, poliüretan (PU) ve polimetil metakrilattır (PMMA). Her birinin kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır ve burada bunları açıkça açıklayacağız.
Üç ana endüstriyel sınıf zemin kaplaması vardır. Her biri, reçineyi yüzeye dökerek ve alttaki mevcut betonu koruyucu bir tabaka ile kapatarak hemen hemen aynı şekilde çalışır. Bazı kaplamalar, belirli ayarlar için diğerlerinden daha uygundur. Belki de en popüler endüstriyel sınıf döşeme türü epoksi reçinedir. Bu çok ucuz bir malzemedir, ancak aynı zamanda son derece güçlü ve dayanıklı olma avantajına da sahiptir. Epoksi reçinenin bir diğer temel avantajı, mevcut en sert malzemelerden biri olması ve bir kaza durumunda hasar görmesini son derece zor hale getirmesidir. Ana dezavantaj, epoksi reçinenin sertleşmesinin uzun zaman almasıdır. Epoksi reçinenin nitelikleri, araba ve forklift gibi araçların ağırlığına dayanacak kadar ağır olduğu için depolar ve otoparklar gibi alanlar için uygun hale getirir.
PU reçinesi, epoksi reçine zemin kaplamasından daha yüksek bir maliyete sahiptir. PU reçine, daha hızlı sertleşme veya 'kürleme' süresi için iyi bir seçimdir; bu, endüstriyel alanların yaklaşık 5 gün içinde tam verimliliğe dönebileceği anlamına gelir. Plastik benzeri bir görünüme sahip epoksi reçineye benzer ve aynı özelliklerin çoğuna sahiptir. Sıcaklık direnci, muhtemelen PU döşemenin en ayırt edici özelliğidir. PU çok yüksek veya düşük sıcaklıklara dayanacaktır. Dezavantajları arasında tamir edilmesinin zor olması ve uzman bir kurulum olmadan neme karşı yüksek hassasiyete sahip olması sayılabilir. PU zemin kaplamanın nitelikleri onu ticari mutfaklar, dondurucular ve gıda üretim alanları için uygun hale getirir. Bu endüstriyel sınıf döşemeden yararlanabilecek diğer potansiyel alanlar bira fabrikaları, fırınlar veya mandıralardır.
Polimetil Metakrilat Reçine Döşeme
PMMA, teknik olarak organik değil yapay bir bileşik olduğu için bazılarının sentetik reçine dediği şeydir. PMMA'nın 2 ila 4 saat arasında çok hızlı bir kürlenme süresi vardır, bu nedenle endüstriyel ayarlar son derece hızlı bir şekilde çalışmaya devam edebilir. PMMA'nın görünümü, yukarıda tartıştığımız diğer reçinelerden biraz daha az plastik benzeridir. Neredeyse cam benzeri bir görünüme sahiptir - bu yüzden insanlar buna akrilik cam da denmektedir. PMMA zemin kaplamaları için potansiyel uygulamalar, laboratuvarlar veya ilaç üretim alanları gibi sağlık ve bilimsel ortamları içerir. Aynı zamanda belirli ticari gıda üretim alanları için de uygundur, ancak PU kutu kadar ısıya dayanıklı olmayacaktır.
En Dayanıklı Beton Zemin Kaplaması Hangisidir?
Epoksi reçine, her türlü çizik, aşınma, çatlak veya kırılmanın meydana gelmesi için gerekli olan son derece yüksek darbelere sahip, endüstriyel sınıf zemin kaplamasının en dayanıklı şeklidir. Bunun nedeni, aşağıdaki mevcut beton yüzeye etkili bir şekilde yapışan epoksinin güçlü yapışma gücüdür. Epoksi reçinenin değiştirilmesi zor olabilirken, sağladığı dayanıklılık sayesinde en az 10 yıl onarım gerekme olasılığı düşüktür.
Epoksi Zemin Kaplamanın Dezavantajları Nelerdir?
Epoksi zemin kaplama, üzerinde yürümek için yüksek bir yüzey olabilir ve bu da yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde soruna neden olabilir. Epoksi reçine de çok soğuyabilir, bu da garaj gibi alanlarda sorun olabilir. Doğru kurulum, mevcut betonun ve profesyonel ekipmanın kapsamlı bir şekilde hazırlanmasını gerektirir, çünkü bu olmadan zeminin yüksek mukavemetini zayıflatan düzensizlik veya dalgalanma etkisi olabilir.
Beton Zeminleri Boyamak veya Boyamak Daha mı İyi?
Endüstriyel zemin boyaları çok güvenilir ve uzun ömürlüdür, yani çok fazla yaya trafiğine veya araç kullanımına bozulmadan dayanabilirler. Bu, fabrika veya garaj gibi sağlık ve güvenlik nedenleriyle net çizgi işaretlerinin gerekli olduğu alanlarda önemlidir. Beton bir zemini veya daha doğrusu üzerindeki kaplamaları boyamak işe yarayabilir, ancak ekstra bir maliyeti olacaktır ve su bazlı endüstriyel zemin boyası kadar karmaşık bir şekilde özelleştirilebilir veya değiştirilebilir değildir.
Epoksi Zemin Kolayca Çizilir mi?
Hayır. Epoksi reçine mevcut en sert reçinelerden biridir, bu nedenle çok yüksek darbelerde bile çizilmesi zor olacaktır. Reçine çok dayanıklı olduğu için kolayca eğilmezler. Bu, onları özellikle büyük miktarda trafiğin olduğu veya ağır ekipman ve eşyaların düzenli olarak kullanıldığı alanlar için kullanışlı hale getirir.
Döşeme gibi endüstriyel veya ticari bir tesiste hiçbir şey dayak yemez. Dayanıklılık, aşınma direnci ve çekiş, herhangi bir sıkı çalışma işlemi için ortak ihtiyaçlardır. Döşeme, hem yaya trafiğine hem de forklift, dolly ve diğer ekipman türlerinden gelen trafiğe dayanabilmelidir. Sonra nem buharı kontrolü gibi özel ihtiyaçlar vardır; bir Ar-Ge laboratuvarında veya bir gıda işleme tesisinde gerekli olabilecek gibi termal şoka ve/veya patojenlere karşı direnç; elektrostatik enerji tüketen (ESD) döşeme, hassas elektronik aksama sahip tesisler için gerekli olabilir; İletken özelliklere sahip beton zemin kaplamaları genellikle patlama tehlikelerinin olduğu yerlerde zorunludur.
Benzer İçerik: Bahçe Zemin Boyası